שאלות ותשובות בנושאי פירסינג
בגדול אם יש לך כבר ניסיון בפירסינג השיטה הכי טובה לטיפול היא זו שעבדה טוב בשבילך בפעם הקודמת....אם זהו הפירסינג הראשון שלך ישנן כמה כללי אצבע שצריך ללכת לפיהן....
הכלל הראשון: כמה שפחות להתעסק עם הפירסינג כך ייטב (למעט הטיפול כמובן....)
הכלל השני: לשמור על המקום נקי מלכלוך....לא עושים פירסינג לפני הטיול השנתי לדוגמא.....וכשמנקים אותו שוטפים ידיים לפני.
הכלל השלישי: שימוש במשחה אנטיספטית הוא חובה. יש מגוון משחות בשוק....ניתן להתייעץ עם הפירסר מהי לדעתו המשחה המועדפת....משתנה גם לפי אזורים. ישנם פירסרים שמדגישים את השימוש במי מלח. בעיננו הזה פחות קריטי והמשחה הרבה יותר משמעותית וחשובה, אך אם יש לכם ניסיון טוב עם זה .....אדרבא!
הכלל הרביעי: בכל שאלה או שינוי במצב ההחלמה של הפירסינג צריך להיוועץ במי שעה לכם את הפירסינג ולא בחבר "מומחה" וכמה שיותר מהר.
כלל החמישי: פירסינג נוטה לזיהום והסתבכויות מאשר קעקוע לכן אם כבר החלטתם על פירסינג מסוים תהיו מספיק אחראיים לטפל בו!
בהצלחה!
ישנן כמה סוגי מתכות מהן עשויים העגילים בהם אנו משתמשים לחירור. הנפוצים ביותר הם עגילים מנירוסטה רפואית וטיטניום. שני סוגי העגילים כעקרון הם כסופים. עגיל מנירוסטה רפואית יהיה מבריק יותר בגלל שהמתכת מכילה ניקל שגורם לברק. רוב האנשים שיש להם אלרגיות למתכות שונות אלרגיים לניקל שנמצא במתכות אלו. לכן אם ידוע שיש לכם אלרגיה למתכת מסוימת כדאי לבחור להתחורר בעגיל עשוי טיטניום. טיטניום היא מתכת היפו-אלרגנית. מאד נדיר למצוא משהו שאלרגי למתכת זו. העגילים מגיעים גם בציפוי זהב ושחור.
הרחבות באוזניים צריכות להיות מבוצעות בצורה מקצועית שכן ישנם סיכונים לעיוות של החור או יצירת בלאו אאוט (blow-out). ההרחבה נעשית באמצעות קונוסים מיוחדים ומתיחה של העור לא יותר מ2 מ"מ בכל פעם. חשוב לחכות בערך חודש בין הרחבה אחת לשנייה.